zo. mei 26th, 2024

Scandinavisch design blijft een populaire stijlkeuze voor interieurontwerp en dit geldt ook voor het kleurenpalet dat wordt gebruikt in deze stijl. Betere bekend als de Scandi stijl, dit design is bekend voor eenvoudige, minimalistische ontwerpen en een lichte, verfrissende kleurkeuze. In dit artikel zullen we verder ingaan op de prachtige kleuren die worden gebruikt in de Scandi stijl en ontdekken waarom ze zo’n charme uitstralen.

Wit, Wit en Nog Meer Wit

Een van de meest opvallende kenmerken van de Scandi stijl is de neiging naar overvloedig gebruik van wit. Wit is een perfecte keuze voor deze stijl omdat het een gevoel van luchtigheid en frisheid toevoegt aan elke ruimte. Door wit te gebruiken als basis, kunnen andere kleuren als accenten worden toegevoegd om de ruimte te verlevendigen.

Houtskoolgrijs

Een andere kleur die vaak wordt gebruikt in de Scandi stijl is houtskoolgrijs. Deze kleur is een goede keuze om wat diepte aan te brengen in de ruimte, zonder afbreuk te doen aan de eenvoudige, minimalistische esthetiek van de Scandi stijl. Het kan gebruikt worden op een muur of als accent op een meubelstuk.

Blauw

Blauw is ook een populaire kleur in de Scandi stijl. Het kan variëren van een lichtere pasteltint tot een diepere, marineblauwe kleur. Het maakt niet uit welke tint gebruikt wordt, blauw voegt een kalmerend element toe aan de ruimte. Het is ook een goede kleurkeuze om de ruimte af te koelen tijdens warme seizoenen.

Roze

Roze is een onverwachte kleurkeuze voor de Scandi stijl, maar het werkt verrassend goed. Pastelroze wordt vaak gebruikt als accentkleur en voegt een gevoel van zachtheid toe aan de ruimte. Het werkt goed in combinatie met donkergrijs en houttonen.

Minimaler is Beter

Een ander kenmerk van de Scandi stijl is de neiging naar minimalisme. Dit betekent dat kleurencombinaties vaak eenvoudig zijn. Het kleurenpalet is over het algemeen ingetogen en bestaat uit slechts enkele kleuren om de ruimte niet te druk te maken.

Zwart en Wit

Zwart en wit is misschien wel het meest klassieke kleurenpalet van de Scandi stijl. Het is eenvoudig, elegant en tijdloos. De toevoeging van houttinten en planten voegen wat warmte toe aan de ruimte, terwijl de zwarte elementen zorgen voor een beetje contrast.

Natuurlijke Houttonen

Door natuurlijke houttonen te gebruiken, wordt er een gevoel van warmte en gezelligheid toegevoegd aan de ruimte. Hout kan worden gebruikt op vloeren, muren, meubels en accessoires. Door hout te gebruiken als accentkleur, wordt het een element dat het ontwerp van de ruimte complementeert.

De Scandi stijl is een elegante en simplistische keuze voor interieurontwerp. Het kleurenpalet van de Scandi stijl is licht, fris en omvat meestal slechts enkele kleuren. Wit is een favoriet van de Scandi stijl, maar zwart, natuurlijke houttonen en pasteltinten zoals blauw en roze zijn goede accentkleuren. Door het gebruik van deze kleurencombinaties, wordt een gevoel van eenvoud en minimalisme gecreëerd zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van de ruimte.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *