zo. apr 14th, 2024

Joanna Gaines, mede-host van de populaire HGTV-serie “Fixer Upper”, staat bekend om haar ongelooflijke talent voor interieurontwerp. Een van haar handtekeningstijlen is de boerderijstijl, die wordt gekenmerkt door een combinatie van modern en rustiek design. Een belangrijk element van deze stijl is de verlichting, vooral in de eetkamer.

In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende soorten verlichting die Joanna Gaines gebruikt om haar boerderij eetkamers te verlichten en hoe ze deze elementen combineert voor een prachtig resultaat.

De functie van verlichting in de eetkamer

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van elk interieurontwerp en de eetkamer is geen uitzondering. Een goede verlichting kan de sfeer en het gevoel van een ruimte volledig veranderen en het juiste ontwerp kan de eetkamer omzetten in een uitnodigende en warme ruimte waar gasten graag tijd doorbrengen.

In de eetkamer is het belangrijk om de verlichting aan te passen aan het doel van de kamer. De eetkamer dient niet alleen als een plek om te eten, maar ook als een plek om te entertainen en gezellig samen te zijn. De verlichting moet daarom geschikt zijn voor al deze functies.

Hanglampen

Eén van de meest populaire verlichtingsopties in Joanna Gaines’ boerderij eetkamers zijn hanglampen. Hanglampen bieden niet alleen voldoende licht om aan tafel te kunnen eten, maar creëren ook een prachtig middelpunt in de ruimte.

Joanna Gaines gebruikt vaak opvallende hanglampen met verschillende materialen zoals hout, metaal en glas om variatie te geven in het interieur. Ook gebruikt ze verschillende grootten van hanglampen om verschillende hoogtes te creëren wat een dynamisch effect geeft.

Kandelaars

Een andere populaire verlichtingskeuze in Joanna Gaines’ boerderijstijl eetkamers zijn kandelaars. Kandelaars creëren een warme en sfeervolle sfeer en worden vaak gebruikt als aanvulling op hanglampen om extra licht en gezelligheid te brengen.

Het gebruik van bijpassende kandelaars in verscheidene formaten maakt de eetkamer voller en vult de ruimte met een warme gloed.

Wandlampen

Wandlampen zijn ook een mooie toevoeging aan de boerderij eetkamer. Als de eetkamer groot is, kan het toevoegen van wandlampen helpen om de ruimte goed te vullen.

Joanna gebruikt vaak karaktervolle wandlampen voor deze doeleinden om de eetkamer een rustieke touch te geven. Wandlampen geven een indirecte, zachtere verlichting die de sfeer compleet maakt.

Het combineren van elementen

Een van de redenen waarom Joanna Gaines zo goed is in interieurontwerp, is dat ze expert is in het combineren van verschillende stijlen. Om de boerderijstijl te creëren, combineert ze vaak moderne en rustieke elementen tot een mooi geheel.

Het combineren van verschillende soorten verlichting is een van deze expert technieken. Door het combineren van hanglampen, kandelaars en wandlampen zorgt Joanna ervoor dat haar eetkamers voldoende licht hebben, terwijl ze tegelijkertijd de warmte en gezelligheid van de boerderijstijl behouden.

Kleur en textuur

Bij het combineren van verlichtingselementen is het ook belangrijk om rekening te houden met de kleuren en texturen die in de eetkamer worden gebruikt. Joanna gebruikt bijvoorbeeld vaak houten elementen in haar boerderij eetkamers, dus ze zal zorgen dat haar verlichtingselementen in dezelfde houtsoort zijn om harmonie te creëren.

Ze brengt ook textuur in door het gebruik van metalen accenten in de verlichting, wat een tegenwicht geeft aan de zachtere, natuurlijke texturen van hout en stof die vaak in een boerderijstijl voorkomen.

Joanna Gaines’ talent voor interieurontwerp heeft haar tot een van de meest populaire ontwerpers van onze tijd gemaakt. Haar kenmerkende boerderijstijl is inmiddels een klassieker geworden en haar gebruik van verlichting is daar een belangrijk onderdeel van.

Door het combineren van verschillende soorten verlichting, kleuren en texturen creëert Joanna warme en gezellige eetkamers die ideaal zijn voor entertainment en samenzijn. De boerderij eetkamer verlichting is een prachtige mix van modern en rustiek en zal in de toekomst nog steeds een belangrijk onderdeel van de interieurontwerp wereld blijven.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *