zo. jun 23rd, 2024

parentesi lamp

De Parentesi lamp is een unieke lamp die zowel vloer- als plafondlamp is. Hij is 360 graden draaibaar en wordt geleverd met een dimmer. Het is ontworpen door Pio Manzu en Achille Castiglioni. Je kunt de lamp gebruiken als vloer- of plafondlamp in je huis of kantoor.

Parentesi lamp is een vloerlamp en een plafondlamp tegelijk

Een vloerlamp en een plafondlamp kunnen beide in dezelfde ruimte worden gebruikt, waardoor een multifunctioneel lichtarmatuur ontstaat. De Parentesi lamp is ontworpen door Pio Manzu en Achille Castiglioni in 1971. De houder is draaibaar en dankzij de verzwaarde voet in verschillende hoogtes verstelbaar. Het beweegt ook op een stalen kabel die zich uitstrekt van vloer tot plafond, en vereist een 120-watt BR40 middelgrote gloeilamp. De Parentesi lamp is verkrijgbaar in zwart, rood of nikkel.

Het draait in een hoek van 360 graden

Parentesi lamp is een innovatief stukje verlichting waarmee je de richting van het licht kunt veranderen. De lamp is ontworpen door Achille Castiglioni en Pio Manzu en werd geïntroduceerd in 1971. De vernikkelde metalen buis schuift verticaal langs een stalen kabel. Het vereist geen schroeven of kettingen voor montage. Een schakelaar regelt de richting van het licht en de lamp is verkrijgbaar in rood, nikkel of zwart.

Het heeft een dimmerschakelaar

De Parentesi lamp heeft een draaibare dimmer waarmee je de helderheid van het licht kunt regelen. Het werd ontworpen door Achille Castiglioni en Pio Manzu in 1971. Het heeft een vernikkelde stalen buis en een spuitgegoten kop van zwart elastomeer. De lamp is verkrijgbaar in drie afwerkingen: nikkel, zwart en rood.

Het is ontworpen door Achille Castiglioni en Pio Manzu

De Parentesi-lamp was een samenwerking tussen twee ontwerpers, Achille Castiglioni en Pico Manzu. Ze begonnen met een idee voor een lamp met een lichtgevend blik dat langs een metalen paal op en neer kon bewegen. Het blik kon ook 180 graden worden gedraaid. Het ontwerp is ook verstelbaar gemaakt door een schroef te draaien.

Het is een designklassieker

De Parentesi lamp is ontworpen door Pio Manzu. Het oorspronkelijke concept voorzag in een cilindrische lichtbak bevestigd aan een vaste verticale giek. Dit ontwerp kon worden tegengehouden door een schroef, maar het uiteindelijke ontwerp bracht hier verandering in. Aan de paal werd een metalen koord in de vorm van een spanner toegevoegd, waardoor de lamp zonder schroeven op zijn plaats kon blijven.

Het is verkrijgbaar bij Flos

De Parentesi lamp is een klassiek Italiaans design dat al sinds de jaren 70 continu in productie is. De verschuifbare diffusorsteun heeft dezelfde vorm als beugels en kan worden gebruikt als vloerlamp of als hanglamp. Het is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen en wordt geleverd met een verscheidenheid aan accessoires.

Door Candice