ma. apr 15th, 2024

Verner Panton was een Deense ontwerper die bekend stond om zijn kleurrijke en futuristische ontwerpen. Zijn ontwerpen omvatten meubels, verlichting en textiel. In samenwerking met het merk Menu heeft Panton de Verner Panton Menu collectie uitgebracht. Deze collectie omvat enkele van zijn meest iconische ontwerpen en biedt een kleurrijke en trendy aanvulling op elke levensstijl.

De geschiedenis van Verner Panton

Verner Panton werd geboren in 1926 in Denemarken. Hij studeerde aan de Koninklijke Deense Kunstacademie in Kopenhagen. In de jaren 50 begon Panton zijn carrière als ontwerper bij het meubelbedrijf Fritz Hansen. Hij ontwikkelde zich al snel tot een van de meest invloedrijke en baanbrekende ontwerpers van zijn tijd.

Panton staat bekend om zijn gedurfde en kleurrijke ontwerpen. Hij was een van de eerste ontwerpers die experimenteerde met plastic als materiaal voor meubels en verlichting. Zijn ontwerpen waren sterk beïnvloed door de jaren 60 en de psychedelische stijl die daarbij hoort.

De Verner Panton Menu collectie

De Verner Panton Menu collectie bevat enkele van Panton’s meest iconische ontwerpen, waaronder de Flowerpot-lamp en de Panton-stoel. De collectie omvat ook nieuwe ontwerpen die zijn geïnspireerd op het werk van Panton.

Een van de meest opvallende stukken uit de collectie is de Verner Panton System 1-2-3 bank. Deze bank is gemaakt van modulaire elementen die op verschillende manieren kunnen worden geconfigureerd. Het resultaat is een bank die past bij elke ruimte en elke levensstijl.

De kleuren van de Verner Panton Menu collectie

Een van de kenmerken van de ontwerpen van Verner Panton is het gebruik van felle, opvallende kleuren. De Verner Panton Menu collectie is geen uitzondering. De collectie bevat een scala aan kleuren, van felroze tot diepblauw. Bij het samenstellen van de collectie heeft Menu ervoor gezorgd dat de kleuren van de ontwerpen elkaar aanvullen, zodat ze gemakkelijk gecombineerd kunnen worden.

De invloed van Verner Panton

Verner Panton wordt nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke ontwerpers van de 20e eeuw. Zijn gedurfde en kleurrijke ontwerpen hebben de tand des tijds doorstaan en hebben nog steeds een moderne uitstraling. Zijn invloed is terug te zien in het werk van hedendaagse ontwerpers en in de collecties van enkele van ’s werelds meest prestigieuze designmerken.

De Verner Panton Menu collectie biedt een kleurrijke en trendy aanvulling op elke levensstijl. De ontwerpen van Verner Panton zijn iconisch en blijven ook vandaag de dag nog steeds relevant. De collectie is een eerbetoon aan het werk van deze invloedrijke ontwerper en een must-have voor iedereen die houdt van gedurfd design en kleurrijke accenten in huis.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *