ma. apr 15th, 2024

Wat zijn keuken hanglampen en waarom zijn ze belangrijk voor je keuken?

Keuken hanglampen zijn lampen die worden opgehangen aan het plafond boven de keukentafel. Ze dienen niet alleen als lichtbron, maar ook als decoratie-element voor de keuken. Wanneer je tijdens het koken boven de keukentafel staat, wil je natuurlijk goed kunnen zien wat je doet. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede keuken hanglampen die voldoende licht bieden.

De voordelen van keuken hanglampen

Keuken hanglampen bieden verschillende voordelen:

Sfeer

Keuken hanglampen zorgen voor sfeer in de keuken. De juiste verlichting kan de uitstraling van de hele keuken veranderen en bijdragen aan de sfeer die je wilt creëren.

Functionaliteit

Goede verlichting is essentieel in de keuken, omdat je hier vaak bezig bent met het bereiden van eten. Je hebt voldoende licht nodig om goed te kunnen zien wat je doet.

Stijlvol

Keuken hanglampen zijn er in verschillende stijlen, kleuren en maten waardoor er voor elke keuken een passende lamp te vinden is. Hiermee kun je je keuken een persoonlijke touch geven.

Welke keuken hanglamp past bij mijn keuken?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste keuken hanglamp voor jouw keuken, zoals de grootte van de keuken, de hoogte van het plafond en de stijl van de keuken.

Stijl

Als je een moderne keuken hebt, wil je waarschijnlijk een strakke en minimalistische hanglamp. Heb je een landelijke keuken, dan past een landelijke hanglamp beter. Let bij het kiezen van een stijl ook op de kleuren van je keuken en hoe goed de lamp past bij de rest van het interieur.

Grootte en hoogte

Bij het bepalen van de grootte van de hanglamp moet je rekening houden met de grootte van je keukentafel. Een lamp die te groot of te klein is, kan de verhoudingen verstoren. Ook de hoogte van het plafond is belangrijk bij het kiezen van een lamp. Als het plafond laag is, kun je het beste kiezen voor een lamp die niet te groot is en niet te laag hangt.

Tips voor het ophangen van keuken hanglampen

Hang ze op de juiste hoogte

Als je de hanglamp te hoog of te laag hangt, is het effect minder mooi. Een goede hoogte is 60-70 cm boven de tafel.

Hang twee lampen boven een lange tafel

Als je een lange tafel hebt, kun je het beste twee hanglampen ophangen in plaats van één. Hierdoor heb je meer licht en wordt de tafel beter verlicht.

Vergeet niet de dimmer

Een dimmer is handig om de hoeveelheid licht aan te passen aan de situatie. Gebruik de volle lichtsterkte tijdens het koken en dim het licht tijdens het eten.

De beste keuken hanglampen

Hieronder vind je een selectie van de beste keuken hanglampen voor een modern interieur:

1. Philips Hue Beyond Standard LED lamp

Deze moderne LED-lamp heeft een stijlvol design en kan worden gedimd. Daarnaast kun je de kleur van het licht aanpassen aan je stemming.

2. IKEA SINNERLIG lamp

Deze lamp van IKEA heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van kurk. Het zorgt voor een warme sfeer in de keuken.

3. Lucide BOK hanglamp

Deze minimalistiche hanglamp past perfect in een moderne keuken. Het heeft een strak design en biedt voldoende licht.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *