zo. jun 23rd, 2024

Wat is hanging rattan?

Hangende rieten meubels, ook wel hanging rattan of hanging wicker genoemd, zijn op dit moment een grote trend in de interieurwereld. Het zijn rieten meubels die worden opgehangen aan het plafond, waardoor een uniek en stijlvol effect ontstaat in de woonkamer, slaapkamer of zelfs buiten op het terras.

Waarom is het een trend?

Hanging rattan is een trend geworden omdat het een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft. Het past bij veel verschillende woonstijlen, van landelijk tot modern. Bovendien heeft het een positief effect op de akoestiek in huis, doordat de meubels geluid absorberen.

Welke meubels zijn er?

Er zijn verschillende soorten hanging rattan meubels. Zo zijn er hangstoelen, maar ook hangende loungestoelen, schommelstoelen en zelfs complete hangbedden te koop. Er is dus genoeg keuze om je interieur op te fleuren met deze trend.

Hoe te combineren?

Hanging rattan meubels combineren goed met andere natuurlijke materialen, zoals hout en leer. Maar ook met moderne elementen, zoals strakke lijnen en metaal, kan het een bijzonder effect geven. Combineer het geheel met accessoires in dezelfde kleurtinten om eenheid te creëren.

Waar kan ik het kopen?

Er zijn verschillende woonwinkels die hanging rattan meubels verkopen, zowel offline als online. Let wel op dat de kwaliteit van het riet goed is, zodat het meubelstuk lang meegaat en niet snel beschadigt of uit elkaar valt.

Hoe te onderhouden?

Het onderhouden van hanging rattan meubels is vrij eenvoudig. Het is belangrijk om het riet periodiek te reinigen met een vochtige doek en natuurlijke zeep. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want dit kan het riet beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om het meubelstuk niet bloot te stellen aan direct zonlicht of vochtige omgevingen.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *