zo. apr 14th, 2024

verlichtingsideeën kelder

Licht is een cruciaal element van elk kelderontwerp en als u er zeker van wilt zijn dat u de beste resultaten uit uw verlichting haalt, zijn er tal van opties. Of u nu een kelder heeft met een hoog plafond of een kelder met een lager plafond, er zijn tal van manieren om een lichte en uitnodigende ruimte te creëren.

De sleutel is om een stijl van verlichting te kiezen die goed zal werken in de rest van je huis. Dit kan een lamp zijn die een rustieke uitstraling heeft, zoals deze optie, of het kan een moderne plafondlamp zijn. Het hangt allemaal af van de rest van je interieur en hoe je je kelder gaat gebruiken.

Hanglampen – Een geweldige manier om de kenmerken van uw kelder te benadrukken, is door hangverlichting te gebruiken. Ze zijn perfect om ruimtes te verlichten en kunnen, afhankelijk van hun ontwerp, verschillende sculpturale vormen introduceren. Ze kunnen ook dimbaar zijn en hebben een verscheidenheid aan stijlen om uit te kiezen.

Schansen – Wandkandelaars zijn een andere populaire keuze voor kelderverlichting. Ze zijn een goede manier om het licht naar specifieke gebieden in uw kelder te leiden, zoals boven een bar of het uitgaanscentrum. Ze zorgen er ook voor dat een ruimte veel groter aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.

Ze kunnen worden gebruikt om een opwaartse gloed in een kelder te creëren of u kunt ze gebruiken als achtergrond voor kunstwerken en andere decoratieve stukken die u misschien in de ruimte wilt laten zien. Ze zijn er ook in vele stijlen en afwerkingen, zodat ze passen in uw bestaande kelderinterieur.

Spoorverlichting – Spoorverlichting is een geweldig idee voor degenen die veel verschillende ruimtes hebben die verlichting nodig hebben in hun kelder. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen in verschillende richtingen worden gekanteld, zodat ze veel verschillende ruimtes in uw kelder kunnen verlichten zonder al te veel vloeroppervlak in beslag te nemen.

Dienbladplafonds – Dit is ook een populair idee voor kelderverlichting, omdat ze er stijlvol uitzien en op verschillende manieren kunnen worden gedecoreerd. Ze kunnen eenvoudig en onopgesmukt zijn of je kunt ze decoreren in filmische stijl voor een vleugje kleur of een vleugje design.

Inbouwverlichting – De meest klassieke vorm van verlichting in de kelder is inbouwverlichting. Ze zijn extreem energiezuinig en kunnen worden gedimd, dus ze zijn een geweldige manier om geld te besparen op uw energierekening.

Ze zijn een uitstekende keuze voor het verlichten van de hele kelderruimte en kunnen worden gebruikt om de belangrijkste zitgedeeltes of boven de bar te verlichten. U kunt er zelfs voor kiezen om ze uitgebreider te laten plaatsen door er houten balken omheen te plaatsen of ze op verschillende hoogtes te plaatsen.

Ze kunnen een echte ruimtebesparing in de kelder zijn, omdat ze extreem energiezuinig zijn en in zeer korte tijd kunnen worden geïnstalleerd. Ze kunnen worden uitgerust met 2700K, 3000K of 4000K LED’s, dus ze zullen een geweldige aanvulling zijn op elke kelder en zijn vooral geweldig voor mensen met een donker plafond omdat ze niet flikkeren of zoemen. Ze zijn ook dimbaar, zodat je de sfeer van je kelder op elk moment kunt veranderen.

Door Candice