zo. mei 26th, 2024

gele lampenkap

Als je op zoek bent naar een lampenkap in een vrolijke gele kleur, dan ben je hier aan het goede adres. Van handgemaakte trommellampenkappen tot reflecterende voering, er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Kies een kap die ideaal is om op te hangen als hanglamp, tafellamp of standaard lampvoet. Zorg ervoor dat je controleert of de fitting geschikt is voor de lampvoet – veel van deze lampenkappen zijn Europese ringfittingen, dus je hebt een adapter nodig als je een Britse fitting gebruikt.

Ovale vorm

Een felgele lampenkap in katoenen stof kan de perfecte aanvulling zijn op een moderne kamer of een kinderkamer. De kap heeft de vorm van een ovaal en heeft spaken die hem structuur geven. Of je nu kiest voor een lamp met een enkele lamp of een dubbele dimmer, de spaken zullen de door jou gekozen stof versterken.

Ovale lampenkappen zijn ideaal voor ruimtes met beperkte ruimte. Ze zijn aan de zijkanten breder dan diep, en ze zijn vaak plat aan de achterkant. Om de perfecte kap te kopen, moet u twee keer meten, één voor elke kant van de lamp. De afmetingen van een ovale lampenkap zijn afhankelijk van de vorm van de voet.

Het bovenste deel van een ovale lampenkap bevat een kleine reflectorschaal die op de fitting van de lamp zit. De reflectorschaal, meestal gemaakt van ondoorzichtig of mat glas, zal het licht naar boven afbuigen. Bovendien verbergen matglazen kappen het heldere midden van de lamp.

Trommelvorm

De lampenkap in trommelvorm is een klassieke stijl die zowel veelzijdig als aantrekkelijk is. Het heeft een opvallende vorm met een lichte tapsheid en wordt vaak gebruikt op tafellampen of plafondlampen. Het is verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Deze trommelvormige lampenkappen zijn vaak gegoten over stalen of messing componenten en zijn populair bij interieurstijlen met een geometrisch thema.

De trommelvorm wordt meestal gebruikt op lampen met geometrische voetstukken en kan van een eenvoudige lamp een opvallende blikvanger in elke kamer maken. Deze stijl past ook goed bij eivormige lampen en brede voetstukken. De tijdloze vorm voegt klassieke verfijning toe aan een kamer en gaat tientallen jaren van decor-rages mee.

Houd bij het kiezen van een trommelvormige lampenkap rekening met de grootte ervan. Hoewel de bovenmaat belangrijk is voor het uiterlijk van de lampenkap, is het niet erg belangrijk voor de pasvorm. De breedte over de onderkant is de afmeting die bepaalt hoe deze in je lamp past. Ook is het handig om de hoogte van de kap te bepalen, omdat deze aangepast kan worden aan de lamp. mojlife

Kunstglazen kap

De beste manier om te zien of een lampenkap vintage is, is door te kijken naar het merkteken van de maker, de handtekening en de kwaliteit van het glas. Een originele kunstglazen kap moet bijna vierkant zijn en parallelle buitenranden hebben. Nieuwe tinten daarentegen worden vaak schuin gekanteld als ze eenmaal aan de lamp zijn bevestigd. Bovendien is het iriserende interieur zelden doorlopend van de buitenrand naar de fitterrand en is het onderste deel van de kap vaak wit.

Een originele lampenkap wordt meestal gemarkeerd aan de binnenkant van de rand van de monteur. Als het merkteken met de hand is gegraveerd of is gemaakt met een roterende bit, is de kap waarschijnlijk echt. Het moet ook een maat hebben die in verhouding staat tot de grootte van het armatuur. Als het merkteken niet gemarkeerd is of is gemaakt met een mat zuur, is het waarschijnlijk een vervalsing.

Een andere stijl van lampenkap is een lampenkap van gebrandschilderd glas. Deze tinten staan ​​prachtig op een kleinere lamp en voegen een vleugje glamour toe aan de kamer. Deze lampenkappen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en passen in een standaard 60 watt lamp. Ze zijn ook verkrijgbaar met met koperfolie omwikkeld glas en zijn geschikt voor hang- en vloerlampen.

Door Candice