zo. apr 14th, 2024

Het Verhaal Achter Georg Jensen

Georg Jensen is een Deens merk dat in 1904 werd opgericht door de gelijknamige zilversmid en kunstenaar. Sindsdien staat Georg Jensen bekend om zijn tijdloze en elegante ontwerpen. Met zijn creaties heeft Georg Jensen een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Deense kunstnijverheid en vormgeving.

Cobra Lampen van Georg Jensen

Een van de populairste ontwerpen van Georg Jensen zijn de Cobra lampen. De naam van deze serie is afgeleid van de golvende vorm van de lamp, die doet denken aan een cobra die zijn nek uitstrekt. De Cobra lampen werden in de jaren ’50 ontworpen door de Zweedse ontwerper Greta M. Grossman in samenwerking met het Deense merk. De lampen zijn nog steeds een succes en worden wereldwijd gewaardeerd.

Kenmerken van de Cobra Lamp Small

De Cobra Lamp Small is de kleinste uitvoering uit de Cobra serie. De lamp heeft een hoogte van 32 cm en een diameter van 16,5 cm. Het ontwerp van de lamp is tijdloos en past in elke ruimte, of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of kantoor. De lamp is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en is verkrijgbaar in een gepolijste of geborstelde afwerking.

Lichteffecten van de Cobra Lamp Small

De Cobra Lamp Small staat bekend om zijn bijzondere lichteffecten. Het licht dat door de golvende lamellen schijnt zorgt voor een mooie en sfeervolle verlichting. De lamp is daardoor niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher in elke ruimte. De Cobra Lamp Small is geschikt voor zowel directe als indirecte verlichting en kan worden gedimd om de gewenste sfeer te creëren.

Conclusie

Al met al is de Georg Jensen Cobra Lamp Small een tijdloze verlichting die geschikt is voor elke ruimte. Het elegante ontwerp en de bijzondere lichteffecten maken deze lamp tot een ware eyecatcher. Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige lamp die zijn waarde behoudt, is de Cobra Lamp Small zeker een goede keuze!

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *