zo. mei 19th, 2024

Introductie

Vitreria Vistosi Jube is een gerenommeerd Italiaans glasblazerij dat sinds 1866 actief is in Murano, Venetië. Hun unieke en innovatieve ontwerpen hebben wereldwijde erkenning gekregen en worden tentoongesteld in museumcollecties over de hele wereld. In dit artikel zullen we de geschiedenis, de werkwijze en de belangrijkste ontwerpen van Vetreria Vistosi Jube bespreken.

Geschiedenis

Giovanni Vistosi was de oprichter van Vetreria Vistosi in 1866 en begon zijn activiteiten op het eiland Murano, dat bekend staat om zijn prachtige glaswerk. Hij was in staat om zich te onderscheiden van andere glasblazerijen door zijn aandacht voor kwaliteit en vakmanschap. In 1921 werd het bedrijf overgenomen door Gino Vistosi, de zoon van Giovanni, die zich richtte op innovatie en ontwerp. Het bedrijf kwam in de jaren zestig internationaal in de schijnwerpers te staan ​​door samen te werken met bekende ontwerpers en architecten. Vandaag de dag wordt Vetreria Vistosi Jube nog steeds geleid door leden van de Vistosi-familie en blijft zich richten op design en kwaliteit.

Werkwijze

De ambachtelijke werkwijze van Vetreria Vistosi Jube is nog steeds gebaseerd op oude technieken die al eeuwenlang in Murano worden gebruikt. Elk stuk glaswerk wordt met de hand geblazen en gebeeldhouwd door ervaren ambachtslieden. De grondstoffen die ze gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit en het bedrijf heeft zijn eigen kleueptechnologie ontwikkeld waardoor ze hun unieke kleuren en texturen kunnen creëren.

Belangrijke ontwerpen

Een van de meest iconische ontwerpen van Vetreria Vistosi Jube is de Jube-collectie, die in 1972 werd ontworpen door de architect Vico Magistretti. Deze collectie bestaat uit glazen bollen met een mondgeblazen buitenste laag en een melkglas binnenlaag, waardoor het licht diffuus wordt verspreid. Een ander belangrijk ontwerp is de Chiara-collectie, die in 1970 werd ontworpen door de bekende Italiaanse ontwerper Lina Bo Bardi. Deze collectie bestaat uit felgekleurde, organische vormen die geïnspireerd zijn op de natuur en zijn gemaakt met de unieke kleurmengtechnologie van Vetreria Vistosi Jube.

Conclusie

Vetreria Vistosi Jube is een van de meest toonaangevende glasblazerijen ter wereld en hun innovatieve en unieke ontwerpen blijven indruk maken. Het bedrijf heeft de traditionele ambacht van glasblazen weten te behouden en weten te combineren met moderne technieken en ontwerpen. Vetreria Vistosi Jube blijft een symbool van Italiaanse uitmuntendheid in design en vakmanschap.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *