vr. mei 3rd, 2024

Scandi ornamenten: Verfijnde Scandinavische decoratie voor ieder seizoen

Inleiding

Scandi ornamenten zijn een populaire vorm van decoratie die de laatste tijd steeds meer in opkomst is. Het gaat om verfijnde Scandinavische decoratie die geschikt is voor ieder seizoen. In deze blogpost gaan we dieper in op de betekenis en afkomst van Scandi ornamenten, en we laten zien hoe je deze decoratie kunt gebruiken in jouw huis.

Wat zijn Scandi ornamenten?

Scandi ornamenten worden vaak geassocieerd met het minimalistische Scandinavische design. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om verfijnde ornamenten die gebruikt worden om een ruimte te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan Scandinavische opengewerkte houten beeldjes, porseleinen vaasjes met geometrische patronen, of decoratieve kussens in rustige kleuren. Een belangrijk kenmerk van Scandi ornamenten is dat ze vaak gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol.

De afkomst van Scandi ornamenten

Scandi ornamenten hebben hun oorsprong in het Scandinavische design en de traditionele ambachten van de regio. Het minimalistische en functionele kenmerk van Scandinavisch design is te danken aan de lange, donkere winters waarin de mensen binnen moesten blijven en weinig materiaal tot hun beschikking hadden. Het resultaat was dat ze innovatief moesten zijn en materialen moesten hergebruiken en combineren. Dit heeft geleid tot de herkenbare stijl van Scandinavisch design en Scandi ornamenten.

Hoe gebruik je Scandi ornamenten in huis?

Scandi ornamenten zijn bij uitstek geschikt om een rustige en sfeervolle sfeer in huis te creëren. In een woonkamer kun je bijvoorbeeld denken aan een mooi houten beeldje op een dressoir, gecombineerd met een paar kaarsen en een gezellige plaid op de bank. Ook kun je kiezen voor kussens in Scandi-stijl op de bank, of een mooie vaas met subtiele geometrische patronen op de salontafel.

In de slaapkamer zijn Scandi ornamenten ook goed te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een paar mooie kussens met een neutraal patroon en zachte materialen, of ga voor een mooie houten wanddecoratie. Ook een mooi vloerkleed of gordijn in zachte kleuren kan zorgen voor een rustige sfeer in de slaapkamer.

Conclusie

Scandi ornamenten zijn een geweldige manier om een rustige en sfeervolle sfeer in huis te creëren. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en subtiele patronen, kun je een gezellige sfeer creëren die bij ieder seizoen past. Hopelijk heb je door deze blogpost inspiratie opgedaan voor het gebruik van Scandi ornamenten in jouw huis.

Bronnen

  1. https://www.bol.com/nl/p/lifestyle-vintage-houten-sculptuur-sculptuur-op-sokkel-opengewerkte-vogel-figuur-naturel-30x15x7-5-cm/9200000095101660/?bltg=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA&scid=scplp9200000095101660&gclid=CjwKCAjw1JeJBhB9EiwAV612y5JouzKrG8xgSzXQjK-20_Hrc-eQJY8DKrW0-Ty-lzUhkBfV7lu3tBoCAWQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  2. https://www.bohemiadesign.nl/assortiment/glaswerk/porseleinen-vaasje-groen-roze-geometrisch-stripes/
  3. https://www.hema.nl/wonen-slapen/woonaccessoires/kussens-plaids/kussen-rechthoekig-goudkleurig-52-x-32–22786002.html?fh_view_size=extra-small&fh_secondid=p22786002&fh_location=%2F%2Fcatalog01%2Fnl_NL%2Fcategories%3C%7Bcatalog01_wonen_slapen_kussens_plaids%7D

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *