zo. jun 23rd, 2024

De geschiedenis van het White Feather ontwerp

Het White Feather ontwerp is een ontwerp dat veelvuldig wordt gebruikt voor mode en accessoires. Het ontwerp bestaat uit een witte veer die vaak wordt geplaatst op zwarte of donkere achtergronden. Maar wat is de betekenis achter dit ontwerp?

De witte veer heeft een lange geschiedenis als symbool. In de Eerste Wereldoorlog werden witte veren uitgedeeld aan mannen die niet in dienst waren gegaan bij het leger. Hiermee werden ze publiekelijk beschaamd en gedwongen om alsnog dienst te nemen. Later werd de witte veer een symbool van vrede, vrijheid en eer.

Het White Feather ontwerp is geïnspireerd op deze geschiedenis en draagt deze betekenis met zich mee. Door het ontwerp te dragen, draag je dus indirect ook deze waarden uit.

Het gebruik van het White Feather ontwerp

Het White Feather ontwerp wordt veelvuldig gebruikt in de mode- en accessoire-industrie. Het kan worden gevonden op tassen, sieraden, kleding en nog veel meer. Het ontwerp kan zowel subtiel als opvallend worden geplaatst en past goed bij verschillende stijlen.

Een van de bekendste merken die het White Feather ontwerp gebruikt, is het Britse merk Mulberry. Zij gebruiken de witte veer als logo en laten deze terugkomen in hun ontwerpen.

Ook in Nederland is het ontwerp populair. Zo heeft het Nederlandse merk Cowboysbag tassen en portemonnees met het White Feather ontwerp.

De symboliek van de witte veer

Zoals eerder genoemd, staat de witte veer symbool voor vrede, vrijheid en eer. Daarnaast wordt het ook gezien als een teken van bescherming en begeleiding. In sommige culturen wordt het geven van een witte veer gezien als een teken dat een overleden persoon zijn aanwezigheid doorgeeft aan de ontvanger.

Al deze symbolieken maken het White Feather ontwerp een krachtig en betekenisvol ontwerp dat veel mensen aanspreekt.

Het White Feather ontwerp is een ontwerp dat niet alleen mooi is om te zien, maar ook een diepere betekenis draagt. Het staat voor vrede, vrijheid, eer en bescherming en is daarom populair in de mode- en accessoire-industrie. Het ontwerp is geïnspireerd op de geschiedenis van de witte veer en draagt deze geschiedenis met zich mee. Door het ontwerp te dragen, draag je indirect ook deze betekenis en symboliek uit.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *