zo. jul 14th, 2024

Lampy Gubi is een toonaangevend bedrijf op het gebied van modern designverlichting. Het bedrijf is gevestigd in Kopenhagen en is opgericht door Gubi Olsen en zijn vrouw Lisbeth Olsen. Samen hebben ze de visie om elegante en stijlvolle verlichtingsarmaturen te creëren die zowel functioneel als esthetisch zijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van het bedrijf, de filosofie achter hun ontwerpen en een selectie van hun best verkochte producten.

Geschiedenis

Lampy Gubi werd opgericht in 1967 door het echtpaar Gubi en Lisbeth Olsen. Na het ontwerpen van hun eerste lampen, besloten ze om een bedrijf te starten dat zich richtte op innovatieve verlichtingsontwerpen. Al snel kreeg het bedrijf erkenning voor hun unieke ontwerpen en begon het internationaal te verkopen. In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Jacob Gubi Olsen, de zoon van Gubi en Lisbeth, die het bedrijf naar nieuwe hoogten leidde met de introductie van nieuwe en verrassende ontwerpen.

Ontwerpfilosofie

De filosofie achter de ontwerpen van Lampy Gubi is om traditionele ontwerpen opnieuw uit te vinden en creativiteit en innovatie te gebruiken om nieuwe, interessante en functionele ontwerpen te creëren. Elk ontwerp heeft zijn eigen verhaal en persoonlijkheid die de sfeer van de ruimte waarin het zich bevindt verbetert. Het bedrijf werkt samen met een breed scala aan ontwerpers om ervoor te zorgen dat hun producten een breed scala aan smaken en stijlen hebben. Bovendien zorgt hun vakmanschap ervoor dat elk product van Lampy Gubi van hoge kwaliteit is en de tand des tijds doorstaat.

Populaire producten

Lampy Gubi biedt een breed scala aan verlichtingsarmaturen, variërend van wand-, tafel-, vloer- en plafondlampen tot kroonluchters. Hieronder volgen enkele van hun best verkochte en meest populaire ontwerpen:

The Bestlite Collection

De Bestlite Collection is ontworpen door Robert Dudley Best in de jaren 1930 en is een icoon in de verlichtingswereld. De lampen zijn tijdloos en elegant, en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De harmonicabuis die deel uitmaakt van het ontwerp zorgt ervoor dat de lamp gemakkelijk te verstellen is.

The Cobra Collection

De Cobra Collection is ontworpen door Greta M. Grossman en is geïnspireerd op het werk van Le Corbusier en de Bauhaus-beweging. De lamp heeft een unieke zwanenhalsvorm en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het ontwerp is tijdloos en elegant, waardoor het een populaire keuze is voor zowel thuis als op kantoor.

The Multi-Lite Collection

De Multi-Lite Collection is ontworpen door Louis Weisdorf en is geïnspireerd op de organische vormen van bloemen. De lamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en heeft een verstelbare lampenkap, waardoor hij de sfeer van een kamer kan veranderen van gezellig tot helder en functioneel.

Lampy Gubi is een toonaangevend bedrijf op het gebied van modern designverlichting met een rijke geschiedenis en een innovatieve ontwerpfilosofie. Hun producten zijn van hoge kwaliteit en hun assortiment is breed en gevarieerd, waardoor ze zowel thuis als op kantoor gebruikt kunnen worden. Of u nu op zoek bent naar een lamp die de sfeer van een kamer verandert of simpelweg een iconisch designstuk voor in uw interieur, Lampy Gubi heeft voor u de perfecte lamp.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *