ma. apr 15th, 2024

Introductie

Lampe DCW is een Franse verlichtingsfabrikant die bekend staat om zijn tijdloze en minimalistische designs. Het bedrijf begon in 2008 als een samenwerking tussen ontwerper Bernard Schottlander en het merk DCW Editions. Sindsdien hebben ze zich gevestigd als een van de meest iconische namen in de verlichtingsbranche.

De geschiedenis van Lampe DCW

De geschiedenis van Lampe DCW gaat terug tot de jaren 50, toen de Britse beeldhouwer en ontwerper Bernard Schottlander begon te werken aan zijn iconische Mantis-serie. Het ontwerp was geïnspireerd op de vorm van insecten en bestond uit scharnierende delen die de lamp in verschillende posities konden plaatsen. Hoewel het ontwerp toen niet erg populair was, werd het in de jaren 90 herontdekt en opnieuw uitgebracht door DCW Editions.

In 2008 sloot Bernard Schottlander zich aan bij DCW Editions om Lampe DCW op te richten. Hun eerste collectie omvatte de Mantis-serie en een aantal andere ontwerpen, waaronder de Here Comes the Sun-lamp en de In The Tube-lamp.

Sindsdien heeft Lampe DCW samengewerkt met tal van toonaangevende ontwerpers om verlichting te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het bedrijf heeft een sterke band met de kunstwereld en exposeert regelmatig in musea en galerieën over de hele wereld.

Het ontwerp

Lampe DCW staat bekend om zijn eenvoudige en tijdloze ontwerpen. Ze geloven in het creëren van verlichting die zowel functioneel als sculpturaal is, en die de ruimte waarin ze wordt gebruikt, verbetert. Hun ontwerpen zijn gebaseerd op eenvoudige geometrische vormen en zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals messing, aluminium en opaalglas.

Een van hun meest iconische ontwerpen is de Mantis-serie, die bestaat uit vloer-, wand- en tafellampen. De scharnierende armen van de lamp maken het mogelijk om de lichtbundel in verschillende richtingen te richten, waardoor het perfect is voor het creëren van sfeerverlichting. Een ander bekend ontwerp is de Here Comes the Sun-lamp, die is geïnspireerd op de zonsopgang. De lamp heeft een kenmerkende vorm die is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is verkrijgbaar in verschillende maten.

Milieuvriendelijkheid

Lampe DCW hecht veel waarde aan duurzaamheidsaspecten. Ze gebruiken alleen hoogwaardige materialen die lang meegaan en die eenvoudig kunnen worden gerecycled als ze hun levensduur hebben bereikt. Ze gebruiken ook energiezuinige LED-lampen in hun ontwerpen, waardoor hun lampen een stuk milieuvriendelijker zijn dan traditionele gloei- en halogeenlampen.

Daarnaast gaat het bedrijf bewust om met hun productieproces en proberen ze de impact op het milieu te minimaliseren. Ze werken samen met lokale bedrijven om hun ontwerpen te produceren en vervoeren hun producten zo efficiënt mogelijk.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *