zo. jun 23rd, 2024

Inleiding

Oluce Atollo White is een van de meest iconische en kenmerkende ontwerpen in de wereld van de Italiaanse verlichting. Ontworpen door Vico Magistretti in 1977, heeft Atollo White talloze designprijzen gewonnen en is het nog steeds een van de meest populaire en gewilde ontwerpen in de wereld van de verlichting.

Geschiedenis van Oluce en Vico Magistretti

Oluce werd opgericht in 1945 in Milaan en was een van de eerste Italiaanse verlichtingsbedrijven die zich richtte op het ontwerpen van moderne verlichting. Oluce werkte samen met enkele van de belangrijkste Italiaanse ontwerpers, waaronder Joe Colombo, Marco Zanuso en uiteraard Vico Magistretti.

Vico Magistretti was een prominente Italiaanse ontwerper, bekend om zijn innovatieve en tijdloze ontwerpen. Hij won de Compasso d’Oro maar liefst 4 keer en zijn werk is te vinden in enkele van de belangrijkste musea ter wereld.

Het ontwerp van Atollo White

Atollo White is beroemd om zijn tijdloze esthetiek en minimalistische lijnen. Het bestaat uit drie verschillende bolvormige lampen, die op elkaar zijn gestapeld en die een zeer uniek en iconisch ontwerp creëren. De bolvormige lampen zijn gemaakt van opaalglas, waardoor het licht zacht en gelijkmatig door de ruimte verspreidt.

Het ontwerp van Atollo White is geïnspireerd op de klassieke vorm van een tafellamp, maar het is in werkelijkheid veel meer dan dat. Het ontwerp is tijdloos, elegant en zeer veelzijdig, waardoor het in elk interieur past.

De iconische status van Atollo White

Atollo White is een van de meest iconische ontwerpen in de wereld van verlichting. Het heeft talloze designprijzen gewonnen en is te vinden in enkele van de belangrijkste ontwerpmusea ter wereld.

De populariteit van Atollo White is te danken aan de tijdloze esthetiek en het elegante ontwerp, maar ook aan de kwaliteit van de materialen en vakmanschap waarmee het is gemaakt. Atollo White is een investering die de tand des tijds zal doorstaan en die zeker een blijvende indruk op uw interieur zal achterlaten.

Door Candice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *