zo. mei 26th, 2024

stoel 811

Deze stoel is een van de vele wonderen van vakmanschap geproduceerd door de mensen van Thonet Furniture Company. Het is gemaakt van stevig hout en gestoffeerd om een comfortabele plek te bieden om te rusten. Hierdoor is deze stoel een ideale aanvulling op een eettafel of een bureau. Als je een klein beetje van de oude wereld naar je moderne verblijf wilt brengen, hoef je niet verder te zoeken dan deze klassieker.

De 811 Bentwood Chair is ontworpen door de Thonet Furniture Company in de jaren 1920 en wordt nog steeds gebruikt door designliefhebbers over de hele wereld. Zoals met veel van de creaties van het bedrijf, is het een goed idee om de officiële website van het bedrijf te bekijken voor meer informatie over dit stijlvolle meubelstuk. Tijdens het proces leer je ook meer over de geschiedenis van Thonet en hun kenmerkende gebogen houttechnieken.

De stoel is een mooi voorbeeld van hoe het oude gezegde over vakmanschap hand in hand gaat met technologie. Het is gemaakt van een duurzaam hardhout dat beuken wordt genoemd en is zorgvuldig gestoomd om een glanzende afwerking te verkrijgen die doet denken aan het tijdperk van zijn hoogtijdagen. Zelfs het gebogen frame en de asymmetrische achterkant zijn een kunstwerk. Of je nu een modern kantoor, een eigentijdse eetkamer of een luxe gastenkamer inricht, dit meubel zal je zeker bevallen.

De 811 is ongetwijfeld een van de meest populaire ontwerpen van het bedrijf van de 20e eeuw. Zorgvuldig vervaardigd door de oorspronkelijke Thonet-fabriek en verkrijgbaar in verschillende hout- en stofcombinaties. Je kunt ook het beste van twee werelden vinden door het klassieke gebogen hout te combineren met strakke en gladde bekleding om een opvallend stuk te creëren dat zowel functioneel als modieus is. Met de opties om uit te kiezen, kun je een stoel vinden die perfect is voor elke ruimte.

Natuurlijk zou geen bespreking van deze stoel compleet zijn zonder zijn gelijknamige neef te noemen. De gladde afwerking en de met pluche beklede zitting passen perfect bij elke stijl.

Door Candice