ma. apr 15th, 2024

gigantisch vogelnest

Als je overweegt om een ​​Giant Bird’s Nest als kamerplant te kweken, wil je een paar dingen over deze plant weten. Om te beginnen moet deze plant elk jaar worden verpot zodra hij in omvang is verdubbeld. Je moet er ook aan denken dat je hem niet in direct zonlicht moet zetten, dus het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden indien mogelijk.

Plantaardige vezelbehuizing: oorsprong

De Botanische Tuin van de Universiteit van Californië heeft een enorm vogelnest van plantenvezels geïnstalleerd. Het ingewikkelde stuk is gemaakt door een groep architectuurstudenten van UC Berkeley met behulp van 3D-scanning, 3D-printen en robotweefprocessen. Het team liet zich inspireren door de wevervogel, die bekend staat om zijn uitgebreide nesten. Projectdirecteur Paz Gutierrez is geïnteresseerd in het integreren van moderne fabricagetechnieken met traditionele.

Wetenschappers hebben zich lang afgevraagd wat een vogelnest onderscheidt. Om het nest te beschermen gebruiken vogels materialen met specifieke eigenschappen. Een dergelijk materiaal is industriële hennepvezel, een van de sterkste vezels van de natuur. Het project is tot 25 mei te zien in de Berkeley Botanic Garden.

Studenten uit de klas van Gutierrez werkten twee semesters aan het project, waarbij ze verschillende additieve technologieën gebruikten. Het eindproduct weegt meer dan 20 pond en bestaat uit 400 afzonderlijke stukken. Elk stuk bestaat uit een 3D-geprinte basis en robot geweven vezels.

Maten

Een Giant Birdsnest is een unieke buitenspeelstructuur die een extra grote versie is van een traditioneel nest. Gemaakt van houten panelen en eivormige kussens, het heeft twee verschillende elementen: het houten nestframe en de gecapitonneerde houten achterwand. Het binnengebied is voorzien van een schuin schuimkussen. De buitenste laag is gemaakt van katoen-lycra-stof, die is bedekt met een zacht, eivormig kussen. Het nest is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Deze nesten zijn groter en sterker dan de traditionele nesten, variërend van 10 “breed tot 24 inch lang. Ze hebben ook een opening aan de voorkant van 10”. Ze elimineren vrijwel het risico van vloereieren en worden geleverd met metalen of plastic bodems. De nesten zijn stevig genoeg om vijf of meer eieren te bevatten, maar vereisen een kleine hoeveelheid montage.

Vogels bouwen dit soort nesten vaak meerdere jaren. Visarenden gebruiken meerdere jaren hetzelfde enorme platformnest en futen bouwen drijvende platforms.

Bouwproces

Het bouwproces van een gigantisch vogelnest omvat de selectie van materiaal voor het nest. De vogels selecteren materialen met bijzondere eigenschappen en gebruiken deze materialen voor de constructie van hun nesten. Deze studie laat zien hoe verschillende materialen worden gebruikt door verschillende soorten. Deze studie laat ook zien dat vogels verschillende materialen gebruiken in verschillende stadia van het nestbouwproces.

Het bouwproces van een gigantisch vogelnest lijkt misschien geen ingewikkeld proces, maar de materialen die deze wezens gebruiken, zijn uniek voor hun soort. Goudvinken gebruiken bijvoorbeeld verschillende materialen om hun nest te maken. Deze materialen verschillen grotendeels in sterkte en stijfheid. De materialen die worden gebruikt voor het bouwen van de nesten verschillen per soort, maar er zijn bepaalde patronen die ze gemeen hebben.

Het nest van de Goudvink bestaat uit verschillende afzonderlijke delen die variëren in dikte en de mate van vertakking. Het buitenste deel van het nest heeft een dikker, steviger basisgebied, terwijl de zijtakken breder en minder taps toelopen. De algehele structuur van het nest bestaat uit een reeks elementen die met elkaar verbonden zijn door met elkaar verweven te zijn.

Milieu-impact

De milieu-impact van gigantische vogelnesten is onzeker. Er is echter gesuggereerd dat open nesten het vermogen van sommige soorten om in bredere geografische regio’s te leven hebben vergroot. Deze uitbreiding van de niche van de soort stimuleert diversificatie. Desalniettemin is de causaliteit van de associatie onduidelijk, omdat deze mogelijk te wijten is aan een andere onbekende variabele.

Vogels vertrouwen op interne klokken om te overleven, en lichtvervuiling kan dat delicate mechanisme afwerpen. Dit kan het gedrag, de groei en de lichaamsfuncties van een vogel beïnvloeden. Het aantal vogels in Noord-Amerika is de afgelopen 50 jaar met 29 procent afgenomen en natuurbeschermers proberen erachter te komen waarom.

Een hypothese voor de milieu-impact van gigantische vogelnesten is dat de vorm van het nest kan reageren op de omgevingsdruk van zijn leefgebied. De vorm van het nest kan van invloed zijn op de geschiktheid, distributie en verspreidingscapaciteit van de soort.

Door Candice