zo. apr 14th, 2024

glasverlichting

Het selecteren van de beste glazen verlichtingsarmaturen is een belangrijk element van het interieurontwerp. Deze armaturen moeten passen bij de inrichting van uw huis en de gewenste visuele impact creëren. Ze moeten ook voldoende verlichting bieden om de taakuitvoering en het humeur te ondersteunen. Gelukkig zijn er veel geweldige opties voor glazen armaturen. Hier zijn een paar tips om u te helpen de beste te kiezen:

Gloeilampsteel

De steel van een gloeilamp is meestal stevig en rond. Om het te verwijderen, moet u een tang of een kleine precisieschroevendraaier gebruiken. Wrik de punt van de lamp voorzichtig met uw andere hand los van de basis. Zodra de lamp vrij is, verwijdert u de draadkabel van de basis met een punttang.

De steel van een gloeilamp is gemaakt van glas en houdt de gloeidraad op zijn plaats. De lamp heeft ook verbindingsdraden die ervoor zorgen dat het elektriciteitscircuit in de lamp soepel blijft lopen. Dit bedradingssysteem lijkt erg op dat van het menselijk hart. Elektriciteit reist van de basis naar de stengel en weer terug.

Kunst glas hangers

Kunstglazen hangers zijn een van de meest unieke stijlen van hanglampen. In tegenstelling tot traditionele hanglampen, zijn deze unieke stukken met de hand geblazen en hebben ze koele kleuren en ingewikkelde ontwerpen. Daarnaast zijn deze lampen energiezuinig door gebruik te maken van led- of spaarlampen. Ze zijn ideaal voor elke kamer, inclusief slaapkamers en badkamers. Ongeacht wat voor soort verlichting je nodig hebt, kunstglazen hangers zullen een unieke stijl aan je huis toevoegen.

Het mooie van deze hangers is dat ze verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten, dus er is een hangerontwerp voor elke smaak en decorstijl. Hangers met gedurfde kleurschakeringen zijn perfect voor kamers met een levendig kleurenschema, terwijl meer gedempte, neutrale kleuren passen bij elk bestaand decor.

Wandlampen

Glazen wandkandelaars zijn een geweldige manier om licht toe te voegen aan elke kamer in uw huis. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en materialen. Deze wandkandelaars zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden bedraad of op een stopcontact worden aangesloten. Of u nu een van deze schansen in een nieuwe kamer installeert of renovaties uitvoert, zorg ervoor dat u een gekwalificeerde elektricien inhuurt om ze correct te installeren. Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel licht ze zullen bieden en naar wat voor soort functionaliteit je op zoek bent voordat je een keuze maakt.

EVOLET Luminaires heeft een reeks op maat gemaakte glazen wandkandelaars ontworpen, inclusief hun kenmerkende WOLFOS-serie. Deze serie is gewijd aan de tijdloze elegantie van glazen wandkandelaars. Elke wandkandelaar heeft een glazen module verfraaid met verfijnde details en rust op een metalen basis.

Kroonluchters

Kroonluchters met glazen verlichting zijn een prachtige manier om je huis te verlichten. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, waaronder metaal, hout en glas. Het lichtdragende deel van de kroonluchter wordt de tak genoemd en is met een centrale steel aan een metalen of houten blok bevestigd. Aan het frame hangen snoeren van kristallen en vormen kristaldruppels. Kroonluchters van glas hebben meestal afwisselend bolvormige en smalle delen. Decoratieve elementen zijn onder meer glazen druppels waar een gaatje doorheen is geboord, en een lekbak of lekplaat.

Kroonluchters met glazen verlichting zijn een goede keuze voor zowel moderne als klassieke kamers. Een eenvoudige kroonluchter met één lamp kan een kleine ruimte een vleugje glitter geven, terwijl een meerlagige kroonluchter met honderden precieze edelstenen een verbluffende keuze is voor een ruime kamer. Als je een kamer met een prinsessenthema hebt, wil je misschien een kroonluchter met roze kralen kiezen. Voor een meer formele kamer voegt een zwarte kandelaar in gotische stijl drama en verfijning toe.

Plafondbevestigingen

Als u overweegt om glazen verlichting voor uw huis aan te schaffen, zijn er veel opties beschikbaar. Eén type wordt een inbouwmontage genoemd en heeft geen opening tussen het plafond en het plafond. Een ander type is een semi-inbouwmontage, die een kleine opening heeft tussen het licht en het plafond. Beide zijn ideaal voor huizen met lage plafonds.

Een opbouwmontage wordt aan het plafond bevestigd door middel van een ketting of statische bevestiging. Dit type wordt het meest gebruikt in kleinere ruimtes en is ook makkelijker te installeren dan inbouwverlichting. Bovendien zijn opbouwmontages veelzijdiger en vereisen ze weinig aanpassingen.

Kristalverlichting

De schittering van kristallen verlichtingsarmaturen kan een vleugje klasse toevoegen aan elke kamer. Vernoemd naar het Griekse woord voor ijs, betovert kristal de mensheid al eeuwenlang. Het past prachtig bij hedendaagse stijlen en vormt een aanvulling op vele afwerkingen, waaronder goud, zilver en messing. Bij het selecteren van de juiste kristallen verlichtingsarmaturen, moet u rekening houden met de stijl en kleur van de armatuur en de ruimte waarin deze wordt geplaatst.

Een kroonluchter is een geweldige keuze voor een eetkamer, omdat het een klassieke noot toevoegt aan de eettafel. Maar kroonluchters kunnen ook in andere ruimtes worden gebruikt, zoals foyers, badkamers en slaapkamers. Zoek bij het kopen van een kroonluchter naar een winkel die kristallen kroonluchterverlichtingsarmaturen te koop aanbiedt.

Door Candice