zo. mei 26th, 2024

pendant lamp cord

Hanglampen zijn een populaire vorm van verlichting die een vleugje persoonlijkheid aan je huis kan toevoegen. Of je nu op zoek bent naar een shabby-chic boerderijgevoel of een moderne industriële sfeer, je vindt een verscheidenheid aan opties die bij je stijl passen.

Houd bij het kiezen van een hanglamp rekening met de grootte en vorm van uw ruimte. U wilt ervoor zorgen dat het hoog genoeg kan hangen om een geweldig uitzicht te bieden, terwijl het een comfortabele vrije ruimte biedt voor iedereen die de kamer gebruikt. Dit is vooral belangrijk als de hanglamp boven een kookeiland, eettafel of bar wordt gebruikt.

Gloeilampen:

Een hanglamp gebruikt meestal een compacte fluorescentie-, halogeen- of gloeilamp om de kamer te verlichten. Deze lampen zijn in verschillende soorten en maten te koop, maar ze geven allemaal evenveel licht. Deze gloeilampen zijn ontworpen om minder energie te verbruiken en zijn veiliger dan traditionele gloeilampen, waardoor u geld bespaart en tegelijkertijd het milieu spaart!

Kabel:

Om een hanglamp op te hangen, heb je een snoer nodig dat het gewicht van het armatuur kan dragen. Dit snoer moet lang genoeg zijn om van de plafondhaak tot de hanglamp zelf te reiken. Een standaard plafondhaak zou voldoende moeten zijn, maar je kunt ook een meer geavanceerde haak kiezen met een ‘U’-nietnagel of een ander stuk hardware dat kan helpen om het snoer in een hoek naar het stopcontact te houden.

De schaduw kiezen:

Het type kap dat u kiest, kan van invloed zijn op de algehele look en feel van uw hanglamp. De meest voorkomende soorten tinten zijn glas en metaal, maar u kunt ook stof of steen gebruiken om uw licht een natuurlijker gevoel te geven. Helder glas verspreidt het licht gelijkmatig, terwijl een glanzend metaal met een matte afwerking een meer dramatische gloed kan geven.

Hanglampsnoer:

Vaak is het moeilijkste deel van het installeren van een hanglamp uitzoeken hoe hoog deze moet hangen. De ideale hoogte is waar de lamp hoger is dan de persoon die eronder zit of staat. U kunt dit berekenen door de hoogte van het plafond te meten en het aantal meters boven de vloer af te trekken.

Als je eenmaal weet waar je de hanger wilt hangen, gebruik je een ritssluiting om hem op zijn plaats te houden. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om ervoor te zorgen dat de hanglamp precies hangt waar je hem wilt hebben, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging van het plafond.

Je kunt ook proberen het snoer van je hanglamp op te rollen en in een kopje te doen, maar dit zal moeilijk zijn, afhankelijk van de lengte. Dit kan er ook voor zorgen dat het snoer in de knoop raakt, waardoor het in de toekomst lastig kan zijn om je hanger op te hangen.

Als je niet zeker weet wat je wilt, kun je altijd een elektricien inhuren om een hanglamp voor je te installeren, maar het is veel handiger en goedkoper om het zelf te doen. Met een beetje planning en het juiste gereedschap heb je in een mum van tijd je eigen prachtige hanglamp!

Door Candice