za. jul 13th, 2024

tafellamp jaren 50

Verlichtingsarmaturen zijn een van de meest opvallende meubelstukken in een kamer, dus het is belangrijk om een ontwerp te kiezen dat de uitstraling en het gevoel van uw ruimte verbetert. Dit bereik je door te kiezen voor een tafellamp met een uniek design, kleur of textuur.

Afhankelijk van uw esthetiek, kunt u kiezen uit een breed scala aan stijlen, waaronder traditioneel, rustiek, modern en kust & nautisch. Glazen of porseleinen tafellampen roepen een elegante, traditionele sfeer op, terwijl koperen en metalen lampen strakke verfijning brengen in een eigentijdse leefruimte.

Voor een meer casual, cottage-geïnspireerde look kun je een verscheidenheid aan lampen vinden die zijn gemaakt van hout of gerecycled metaal met een verweerde afwerking. Deze stukken zullen een gedurfd statement maken zonder afbreuk te doen aan elegantie of functionaliteit.

Er is ook een verscheidenheid aan kleuren, texturen en afwerkingen beschikbaar om een werkelijk unieke look voor uw huis te creëren. De juiste lamp kan helpen om een saaie kamer om te toveren in een kamer die jouw stijl en persoonlijkheid weerspiegelt!

De meest iconische ontwerpen uit de jaren 50 zijn nog steeds zeer gewild bij verzamelaars, dus het is geen verrassing dat je er een aantal kunt vinden bij Urban Americana. De Panthella-lamp van Louis Poulsen en de Pipistrello-lamp van Gae Aulenti zijn slechts twee voorbeelden van iconische verlichtingsontwerpen uit het decennium die de tand des tijds hebben doorstaan.

Deze designiconen zijn tijdloos en blijven jarenlang in stijl. En het mooiste is dat je ze kunt integreren in je huis door simpelweg een nieuwe tafellamp in huis te halen!

Vintage tafellampen te koop

Veel van de meest iconische lampen uit de jaren 50 zijn weer in productie genomen en je kunt er een aantal in winkels over de hele wereld vinden. Zo zijn er nu een aantal verlichtingsarmaturen van Artek, Lightolier en Louis Poulsen in productie.

De meest iconische lampen van het tijdperk hebben vaak flexibele ontwerpen waarmee gebruikers ze kunnen positioneren voor optimale zichtbaarheid en verlichting. Dit was een bijzonder opvallend kenmerk van de serie Astral-kroonluchters van Lightolier, met 16 tot 24 uitgestrekte metalen armen die een gloeiende bol vormden.

Als je op zoek bent naar een meer sculpturaal stuk, overweeg dan een lamp op basis van keramiek of klei met een handgedraaide afwerking. Je vindt deze stukken in verschillende prijsklassen en in een grote verscheidenheid aan vormen.

Zo vind je bijvoorbeeld keramische lampen in zachtblauwe afwerkingen en geometrische designs die het goed doen als hal- of woonkamertafellamp. Je kunt ze ook vinden in meer natuurlijke materialen, zoals drijfhout en capiz-schelpen voor een strandachtige resortstijl.

Er zijn ook tal van andere mogelijkheden om met een vintage tafellamp een beetje persoonlijkheid in je huis te brengen. Voor een echt unieke look, probeer een statement lamp in een contrasterende tint of opvallende afwerking.

Een stijlvolle lamp kan een nieuwe dimensie aan een ruimte geven en die vind je gemakkelijk bij Urban Americana! Blader door onze selectie mid-century tafellampen van merken als Artek, Hubbardton Forge en Uttermost.

Door Candice